Bezoek vier ingerichte woningen met ons totaalinterieur van 17/05 tot en met 27/05. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.
Toonzaal Sint-Niklaas gesloten op zaterdag 18 mei.

Gashaarden op propaan voor woningen zonder aardgasaansluiting

Vlammenspel van een gashaard op propaan

Gashaarden op propaan zijn de oplossing voor nieuwbouwwoningen zonder aardgasaansluiting

Reeds vele jaren is de gashaard het meest gekozen type van haard. Een gashaard is de ultieme sfeermaker in huis, en zorgt voor een aangename verwarming van de woonkamer. Echter worden nieuwbouwwoningen vaak niet aangesloten aan het aardgasnet. Wil je dan toch een sfeervolle gashaard in huis? Dan is een gashaard op propaan de oplossing. Ook wanneer je niet afhankelijk wenst te zijn van een aardgasaansluiting, is een gashaard op propaan een geschikte keuze.

Even mooi vlambeeld met verbranding van propaan

Het vlambeeld van een gashaard op propaan verschilt bijna niet van de traditionele gashaard op aardgas. De verbranding van beide gassen is hetzelfde en in gebruik merk je dus geen verschil tussen het stoken van propaangas of aardgas. Een propaangashaard is dus zeer geschikt voor mensen die genieten van een mooi vlammenspel, maar geen vaste gasaansluiting (willen) hebben.

Vlammenspel van een gashaard op propaan

Gebruiksgemak met een automatisch schakelsysteem van een lege propaanfles naar een volle propaanfles

Het belangrijkste verschil tussen een traditionele gashaard op aardgas en een propaanhaard is dat de traditionele gashaard aangesloten is op het aardgasnetwerk, terwijl een propaanhaard is aangesloten op gasflessen. Het gas voor de haard komt dan niet van het gasnet, maar van je eigen propaan opslag. Je beheert zelf je eigen voorraad propaanflessen.

De propaanflessen worden in serie geschakeld met een automatisch schakelsysteem. Zo kan je bijvoorbeeld 2 propaanflessen van 10,50 kg plaatsen. Indien één gasfles leeg is, schakelt het systeem automatisch over naar de volle glasfles. Op dat moment kan je een nieuwe fles bestellen om de lege gasfles te vervangen. Met dit systeem blijf je dus zorgeloos van jouw gashaard genieten en vergeet je nooit een nieuwe gasfles te bestellen.

Subtiele opslag van propaanflessen

Voor propaanhaarden worden typisch gasflessen van 10,5 kg gebruikt, net zoals die van een gasbarbecue. Deze flessen zijn gemakkelijk te transporteren en eenvoudig te verkrijgen bij een gashandelaar. Deze gasflessen worden buitenshuis geplaatst met een automatisch schakelsysteem, waarop de gashaard op wordt aangesloten. Wat betreft de opslag van gasflessen zijn er mooie oplossingen, waarbij de gasflessen netjes weggewerkt worden in een kist tegen de gevel of elders.

Opslagkist voor gasflessen voor de propaanhaard

Een haard op propaan is dus de ideale oplossing voor woningen die niet zijn aangesloten op het aardgasnet. Aarzel niet om Van Raemdonck te contacteren indien u meer informatie wenst.

Gerelateerde nieuwsberichten