Bezoek vrijblijvend onze toonzaal in Sint-Niklaas tijdens de openingsuren. Ook mogelijk op afspraak.
Jaarlijks verlof vanaf 20 juli tot en met 12 augustus. Sluiting hemelvaart vanaf 15 augustus tot en met 19 augustus.

Waarom kiezen voor Van Raemdonck?

Inspiratie ontwerp

De haardwand, ons paradepaardje.

Bij Van Raemdonck specialiseren we ons al drie generaties lang in het ontwerpen, produceren én plaatsen van haard- en interieurprojecten. Onze ‘haardwanden’ zijn alom bekend en altijd unieke, persoonlijke interieurstukken waar je jarenlang van kan genieten.

Een haardwand combineert het beste van een haard, design en opbergruimte. Samen vormen ze een absolute meerwaarde voor je interieur. Elke haardwand start bij de keuze van de geschikte haard; alles er rond wordt volledig gepersonaliseerd én in eigen huis op maat gemaakt.

Van bij het begin van dit proces word je bijgestaan door onze ervaren interieurarchitecten. Ze luisteren aandachtig naar jullie wensen om vervolgens een persoonlijk en uniek design te creëren; met een correcte, sluitende offerte.

Na de goedkeuring wordt de haard besteld en gaan de vakmensen in onze ateliers aan de slag om jouw droomproject te realiseren. Bij Van Raemdonck doen we alles in eigen huis, daar gaan we prat op. Van schrijnwerk tot metaal- en steenbewerking; we hebben er een plek voor, met de juiste mensen en de meest moderne machines.

Je kan er dus gerust in zijn. Jouw project is bij ons in vakkundige handen.

Brengt warmte in je interieur.

  1. We brengen letterlijk ‘vuur’ in je huis. Of het nu gaat om een traditionele houtgestookte haard, een gashaard of een haard op bio-ethanol; we werken altijd met vlammen en dus is het belangrijk dat er van bij het uittekenen van je project rekening gehouden wordt met alle voorzieningen die nodig zijn om jouw haard optimaal en vooral veilig te laten functioneren, ook bij een elektrische haard. Al onze mensen zijn gespecialiseerd in deze materie en hebben de nodige opleidingen genoten om optimaal warmte in jouw interieur te kunnen brengen.
  2. Maar ook figuurlijk willen we ‘warmte’ in je huis brengen. Onze interieurarchitecten kunnen perfect jouw ideeën en wensen vermengen met hun eigen inzichten en creativiteit. Dit alles vertalen ze vervolgens moeiteloos naar een prachtig en persoonlijk ontwerp: een haardwand die aansluit bij jou wensen. Zo creëren we een warme thuis voor jezelf en de rest van je gezin.

Ons bedrijf is een familiebedrijf en dat merk je van zodra je bij ons binnenstapt. Een hartelijke ontvangst en een kopje koffie staan altijd voor je klaar. De warmte start dus al wanneer je in één van onze toonzalen binnenkomt.

Brengt leven in je interieur.

Onze missie is steeds om ‘leven’ in onze klanten hun interieur te blazen. Of het nu gaat om een bestaande woning of een nieuwbouwproject; Van Raemdonck kan elke ruimte, elk huis omtoveren tot een plek waar je wil zijn, samenkomen, eten, feesten, leven…

Een haardwand is een upgrade voor je interieur. We gaan echter graag nog een stapje verder en maken van elk project -in samenspraak met jou- een ‘totaalervaring’ voor (bijna) alle zintuigen. Onze interieurarchitecten verwerken met passie beeld, licht en geluid op een subtiele maar impactvolle manier in het design. Tijdens de uitvoering van de werken worden alle kwalitatieve materialen perfect en onzichtbaar ingewerkt zodat een ‘pièce unique’ ontstaat. Om naar te kijken, om naar te luisteren, om van te genieten, dag in dag uit.

Wij voelen ons thuis in elk type woning. We kunnen prachtige haardwanden realiseren in een knappe halfopen bebouwing, een statig herenhuis of een mooie villa maar ook in een knus appartement of een compacte vakantiewoning. Voor elk type woning kunnen onze interieurarchitecten en vakmensen een passende en prachtige oplossing voorzien.

Het is onze passie om jouw interieur tot leven te laten komen.

Brengt rust in je interieur.

In deze hectische tijden is het belangrijk om rust te vinden zodat je batterijen kunnen opladen. Tot rust komen doe je best in je eigen thuis, omringd door alles wat je lief hebt in je leven.

Een haardwand van Van Raemdonck brengt echter niet alleen rust door de ingenieus verwerkte haard. Ook alles wat rond de haard wordt geplaatst heeft als doel rust te brengen in je leven. Op die manier creëren we een esthetisch én praktisch pronkstuk.

Onze interieurarchitecten gaan aan de slag om de (kasten)wand rond de haard optimaal te ontwerpen en te benutten. Of je nu een handige opbergruimte wil voor je mooiste servies of een prachtige foto wil etaleren, je unieke collectie boeken wil uitstallen of eindelijk die exclusieve whiskeybar wil installeren; het kan allemaal en wij zorgen ervoor dat het piekfijn wordt uitgetekend, uitgewerkt en geplaatst.

Je kan dus rustig vertrouwen in onze mensen, wij zorgen voor alles.

Brengt gevoel in je interieur.

Bij Van Raemdonck hanteren we het principe dat je interieur een weerspiegeling is van jezelf en onze haardwanden zijn zowel functioneel als esthetisch een centraal ‘stuk’ in je interieur.

Net daarom vinden we het heel belangrijk om het unieke gevoel dat je in je haardwand en je interieur wil laten terugkomen ‘vast te pakken’. Onze ervaren interieurarchitecten zijn je steun en toeverlaat in dit belangrijke, creatieve proces. Zij zullen -samen met jullie- op zoek gaan naar de essentie van wat het gevoel van thuiskomen betekent voor jou en je gezin.

Na het inleidende gesprek en de eventuele opmeting gaan onze specialisten aan het werk om alle informatie die ze hebben verzameld om te zetten in een sterk design dat aansluit bij jouw wensen. Dit ontwerp wordt vervolgens besproken en gefinetuned zodat we samen dit unieke en persoonlijke stuk van je interieur kunnen creëren.

Maar er is meer; we letten bij Van Raemdonck niet enkel op het esthetische van een realisatie. Elk ontwerp wordt ook financieel berekend en herrekend zodat we met de hand op het hart kunnen beloven dat de prijs op onze offerte ook de prijs van de uitvoering is. Geen verborgen kosten of meerprijzen maar een degelijk bestudeerd en uitgerekend project dat een meerwaarde zal brengen in je interieur en waar je jàren van kan genieten.

Bij Van Raemdonck draait alles dus rond jouw gevoel; het gevoel van een warme thuis.

Gerelateerde nieuwsberichten