Bezoek vrijblijvend onze toonzaal in Sint-Niklaas tijdens de openingsuren. Ook mogelijk op afspraak.

Hoe vaak laat ik mijn haard onderhouden door een technieker?

Haard

Periodiek onderhoud van gashaarden

De frequentie van een onderhoud van uw gashaard is afhankelijk van uw stookgedrag. Bij normaal stookgedrag raden wij elke 2 jaar een nazicht met onderhoud aan door een professioneel technieker. Een jaarlijks onderhoud is aan te raden indien u de gashaard intensief gebruikt. Bij sporadisch gebruik van de haard is een nazicht niet elke 2 jaar nodig.

Stookgedrag Aantal uur per jaar Aanbevolen frequentie van onderhoud
Intensief gebruik Meer dan 400 uur / jaar Jaarlijks
Normaal gebruik Minder dan 400 uur / jaar Om de 2 jaar
Sporadisch gebruik Minder dan 100 uur / jaar Om de 3 à 4 jaar

In België is er geen verplichting aangaande het onderhoud van gashaarden, toch heeft een periodiek onderhoud van uw gashaard vele voordelen:

  1. Langere levensduur van uw haard
  2. Minder kans op onverwachte storingen en foutmeldingen
  3. Zuiniger verbruik
  4. Mooier vuurbeeld

 

Onderhoud van houthaarden

Het is belangrijk dat een houthaard goed wordt onderhouden en correct wordt gebruikt. In dat geval is een nazicht door een professionele technieker niet vereist. Laat het rookkanaal van uw houthaard tijdig reinigen door een professioneel schoorsteenveger. Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?

Dienst-na-verkoop bij Van Raemdonck

We hebben onze eigen dienst-na-verkoop en vakkundige techniekers voor service uit te voeren aan haarden die door ons geinstalleerd werden. Indien u reeds klant bent bij Van Raemdonck, kan u een onderhoud aanvragen of een herstelling aanvragen. Onze dienst na verkoop neemt nadien met u contact op om een afspraak te maken.

Gerelateerde vragen