Bezoek vrijblijvend onze toonzaal in Sint-Niklaas tijdens de openingsuren. Ook mogelijk op afspraak.

Wat is het verschil tussen een inzethaard en een inbouwhaard?

Veelgestelde vragen team

Op het eerste zicht lijkt een inzethaard en een inbouwhaard misschien hetzelfde, toch zijn er grote verschillen tussen beide type haarden.

Inbouwhaarden

De inbouwhaard is een groot toestel waarbij er steeds een ombouw op maat nodig is. Enkel het glas met kader is zichtbaar, de rest van het toestel wordt weggewerkt achter een ombouw. De inbouwhaard heeft typisch een deur die omhoog schuift (een ‘liftdeur’) en werkt zonder ventilator. Er zijn vele vormen (hoekvorm, 3-zijdig glasraam, …) en architecturale mogelijkheden bij inbouwhaarden.

inbouwhaard Spartherm
Inbouwhaard van Spartherm

Inzethaarden

De inzethaard, ook wel een ‘inbouwcasette’ genoemd, is een eenvoudiger toestel dan een inbouwhaard. Een inzethaard kan letterlijk in een bestaande opening gezet worden, waardoor er niet veel afbraakwerken nodig zijn. Een inzethaard heeft typisch een draaideur (bij houtverbranding) en een ventilator die warme lucht blaast.

inzethaard Spartherm
Inzethaard van Spartherm

Van Raemdonck specialiseert zich in inbouwhaarden met interieur

U kan bij ons terecht voor inbouwhaarden op gas, hout, elektrisch of bio-ethanol. Wij specialiseren ons in het ontwerpen, produceren én plaatsen van totale haard- en interieurprojecten. Elke haardwand start bij de keuze van de geschikte haard; alles er rond wordt volledig gepersonaliseerd én in onze eigen ateliers op maat gemaakt. We installeren geen inzethaarden.

Gerelateerde vragen